Åndedrætsterapi

Livet leves mellem to åndedrag.

Vi trækker vejret mellem 20.000- 30.000 gange dagligt og det bliver ca 10. millioner åndedrag årligt. Optimalt set er 6-8 åndedrag i minuttet at foretrække. Alligevel har de fleste en åndedrætsfrekvens på 12-16 i minuttet.

Åndedrættet har afgørende betydning for vores velbefindende. Ved aktiv åndedrætstræning kan man bl.a. påvirke kroppens immunforsvar, mindske stress, forbedre søvnkvaliteten, øge sin evne til næringsoptagelse, påvirke sine hormoner samt styrke sin psyke. Derudover styrker man sin bækkenbund samt forbedrer de peristaltiske bevægelser i tarmen.

Et optimalt åndedræt med åndedrætstræning består af indånding gennem næsen, vejrhold, udånding gennem næsen. Udåndingen bør være ca dobbelt så lang som indåndingen. Ved vejrholdet øges ens mængde af røde blodlegemer. Der er mængden af røde blodlegemer, der afgør ens evne til at transportere ilt rundt i kroppen.

Åndedrættet påvirker hele kroppen. Anatomisk set er bl.a. N.Vagus, N. phrenicus, Diafragma, Psoas, næsen, lungerne og halsen aktive i forbindelse med åndedrættet. Faktisk bruges kroppen fra tinding til fod i et eller andet omfang.

 

 

Hvordan foregår åndedrætsterapi behandling typisk hos Bodymind-Therapy.dk:

En afklarende samtale med fokus på om man er mundånder eller næseånder. Om man snorker, om kvaliteten af ens søvn, stress niveau, test/vurdering af ens tonus i åndedrætsmuskulaturen m.m.

Der løsnes diafragma og bindevæv samt nerverygmarvshinder ved hjælp af kranio sakral terapi. Hvis det er aktuelt løsnes muskler/væv i næsen samt næseryg. Dernæst instrueres der i åndedrætsøvelser. Disse øvelser skal efterfølgende laves hjemme på daglig basis. Der aftales opfølgende terapi efter behov.

Åndedrætsøvelserne skal laves dagligt i mindst 10 minutter for at have mærkbar effekt. Effekten kommer til gengæld hurtigt. Effekten af åndedrætsterapien varer op mod 36 timer.

Ofte varer første åndedrætsterapi behandling 2 timer.

Åndedrætsterapi kan med fordel suppleres med organmassage.

 

Åndedrætsterapi tilbydes også som undervisning og der laves workshops med aktiv gennemgang og introduktion til åndedrætsøvelser.

Tidsbestilling eller spørgsmål ring på 2425 2223 eller skriv til kontakt@bodymind-therapy.dk

Rul til toppen